10 maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu, Reseptiikkaa ja Top 10

Eilisen reseptitehtävä sai suupielet kostumaan, mutta se oli samalla niin vaikea. Minä nimittäin en yleensä tee ruokaa ohjeiden pohjalta. Ja jos joskus teenkin, niin poikkean ohjeenvierustoille aika rankasti. Ja on vielä sekin, että jos minä saan jostain inspiraation kokeilla jotain ruokaa, niin minä yleensä teen kokeiluni aika pian (eli heti), enkä haudo tai etsiskele reseptejä erikseen.

No, on minulla kuitenkin pari reseptiä odottamassa, haluaisin nimittäin joskus tehdä kotitekoista ruisleipää ja karjalanpiirakoita alusta asti. Karjalanpiirakoita olen ollut monestikin tekemässä (terveiset kummitädille! :)  ), mutta koskaan en vielä ole tehnyt niitä itsekseen. Ruisleivän tekoon ei taas ole vielä ollut sopivaa tilaisuutta, vaikka meillä on äidin kanssa jo pitkään ollut tarkoitus tehdä niitä. Karjalanpiirakoiden tekoon on jo suunnitelma valmiina, mutta siitä ehkä lisää myöhemmin.

Reseptitehtävä sai kuitenkin minut innostumaan ja tein ensimmäistä kertaa vaaleaa leipää itse. Ohjeena minulla oli MeNaisten Vaivaamattoman limpun ohje. Ohjeesta korvasin osan vehnäjauhoista erilaisilla hiutaleilla ja ohrajauhoilla. Leivästä tuli todella hyvää! Rapeakuorista ja mehevää, sekä ohje oli helppo ja yksinkertainen. Seuraavalla kerralla laitan kuitenkin suolaa vain yhden teelusikallisen, sillä puolentoista teelusikallisen leipä oli melko suolaista makuuni.
Tämä pitkä sepustus siis puolustukseksi sille, että en saanut aikaiseksi tämän päivän sivua.. Lisään kuitenkin pari kuvaa tekemästäni käntystä hyvitykseksi. :)

Leivinliinan sisällä on taikinaklöntti kohoamassa ja leivinpaperilla vuorattu pata odottaa esilämmitystä.

Tämännäköinen leipä padasta löytyi paistamisen jälkeen. Kuoreen oli repeillyt hauskoja railoja.


Leipä vietiin käsistä. Hyvä että kerkesi jäähtyä. Kuvasta kiitos äidille.

Tämän päivän Top 10 -listan laatimiseen meinasi mennä koko päivä, sillä halusin laittaa listaan ainakin osan minun mielestäni parhaista, naurattavista tai koskettavista musavideoista. Eksyin sitten YouTuben korvakarkkimestoille ja suomalaisten musavideoiden viidakkoon vähän pedemmäksikin aikaa ja tuloksena syntyi suomalaisten musavideoiden top 10 -lista. Listani videot eivät ole missään järjestyksessä, sillä en osannut arvottaa yhtä videota toista paremmaksi. Eivätkä laulutkaan välttämättä ole bändien parhaita biisejä, mutta parhaita videoita nämä mielestäni ovat.Näistä linkeistä suoraan YouTubeen. Nauttikaa!
  1. WÖYH! - Lokki
  2. PMMP - Viimeinen valitusvirsi
  3. Mokoma - Vapaa
  4. Amorphis - Silent Waters
  5. Stam1na - Valtiaan uudet vaateet
  6. Pariisin kevät - Saari
  7. HIM - The Funeral of Hearts
  8. Apocalyptica - Broken Pieces
  9. Herra Ylppö ja Ihmiset - Videovuokraamon tyttö
  10. Sonata Arctica - I Have a Right

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti