02 maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuun ensimmäinen ja toinen päivä

Terhin ja Inarin masinoima Muistikirjamaaliskuu -juttu alkoi eilen.  Minä aloitin projektin muokkaamalla tavallista Cansonin A5 kokoista luonnoskirjaa kivemmaksi.


Halusin muistikirjaan kivemman kannen ja kuminauhan pitämään mahdollisesti ryöpsähtävät tehtävät aisoissa ja kansien välissä. Kanteen tuleva kuva on vanhasta Takun jäsenlehdestä, jonka ilmeeseen ihastuin täysillä. Muistikirjan sulkeva kuminauha on peräisin roskiin menneestä tuulipuvun takista. Kierrätys ja uusiokäyttö kunniaan!
 
 Muistikirjan takaosasta tuli tämän näköinen.

Kuminauhan asennusoperaatio menee näin:
 1. Etsi hukassa oleva kynäveitsi, liima ja muut tykötarpeet. Raivaa pöydältä sopiva kolo askartelujasi varten.
 2. Kaiverra veitsellä taustapahviin sellaiset reiät, että kuminauha mahtuu juuri ja juuri läpi.
 3. Kaiverra lehtiön taustapahvin takapuolelle reikien viereen pienet urat kuminauhan päitä varten. Jos möhlit ja saat aikaiseksi isot pitkulaiset reiät, vika ei ole minun, rähmäkäpälä!
 4. Leikkaa kuminauha sopivan pituiseksi.
 5. Ota liima (erikeepperityyppinen on kai paras) ja liimaa kuminauhan päät kaivertamiisi uriin, tuhri parille paperinpalalle liimaa ja varmista kuminauhan kiinnitys peittämällä nauhan päät niillä.
 6. Aseta viritys painon alle/puristukseen ja anna kuivua tarpeeksi kauan.
 7. Ihaile lopputulosta. Soita äidille ja kehu miten hyvä olet. Täytä muistikirja vapaaseen tahtiin haluamillasi asioilla.

Muistikirjani kannesta tuli tämän näköinen. Värittelin kuvaa tusseilla ja tuhrin päälle kuivahtaneilla leimasimilla. Ihan hyvä tuli. Tussailuun olisi ehkä voinut panostaa vähän enemmän..

Varsinainen muistikirjamaaliskuun ensimmäinen tehtävä oli tehdä muistikirjalle kansilehti, josta käy ilmi mikä tämä juttu oikein on.

 Minun ensimmäinen sivuni näyttää näyttää tältä.

Muistikirjamaaliskuun toinen päivä


Tämän päivän tehtävänä oli tehdä esittely itsestä.

Kirjoittelin asoita, jotka mielestäni määrittävät minua jotenkin. Kuin itsestään sivu alkoi kertoa haaveistani ja niistä asioista, joita rakastan. Ehkä tähän tehtävään vaikutti vasta tekemäni 100 asiaa, jotka haluan tehdä ennen kuolemaa -lista.. En tiedä.

Koristelin sivun piirroksilla ja Inktense -puuväreillä. Voi olla, että tulevatkin sivut on tehty tusseilla ja noilla väreillä, sillä olen lähdössä perheen kanssa talvilomalle, enkä viitsi raahata koko askarteluarsenaalia mukanani..

8 kommenttia:

 1. Hienoja sivuja ja itsepiirretyt aina arvossaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tosin tuntuu, että noi töhertelyt ei ole mistään kotosin.. :)

   Poista
 2. Vau! Valtavan hieno muistikirja!
  Nyt alkoi tosin harmittaa, että oma kappaleeni tuosta TAKUn lehdestä on päätyi roskiin. Miksemmää keksinyt ottaa tuota hienoa kantta talteen???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö, minun piti kaivaa tuo kansilehti pois paperinkeräyslaatikosta, kun se jäi kummittelemaan. Nyt viimein löysin sille käyttöä. Takussa on muutenkin ollut aika usein hienoja kansia.

   Poista