17 maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu: Plussia ja miinuksia valitsemastani aiheesta

Olen tässä jo jonkin aikaa selannut tätä sivustoa ja miettinyt, että uskaltaisinkohan hakea vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Tämänkertainen Muistikirjamaaliskuun plusmiinus tehtävä sattui hyvään saumaan, sillä olisin muutenkin laatinut listaa tästä vapaaehtoilu jutusta.


Tästä sivusta tuli aika aneemisen näköinen, mutta sillä ei nyt ole paljon väliä, sillä tässä sisältö on tärkein! Plussat voittaa ja suurin osa miinuksista on vain turhaa vinkunaa ja jännittämistä! Minä niin olen lähdössä ens syksynä/talvena johonkin vapaaehtoilemaan!

Onko kellään kokemusta vapaaehtoisohjelmista? Oliko kokemus kaiken vaivan arvoinen ja jäikö reissusta hyvä maku suuhun? Eli kannattaako tuollaiselle reissulle sinun mielestäsi lähteä? Antakaa hyviä neuvoja, kiitos! :)

4 kommenttia:

 1. Lähde vaan kun voit! En ole ollut vapaaehtoistyössä, mutta olen työskennellyt Afrikassa ja asunnut monessa maassa. Kannattaa hankkia se elämänkokemus, kun ei ole vielä siteitä, jotka estäisivät lähdön. Kulttuurishokki tulee aina, mutta se suurempi usein palattuaan kotimaahan.(siihen kun ei varaudu!)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mama Elf. :) Kulttuurishokkihoidon pitäisi minusta olla pakollista jokaiselle, ainakin kerran elämässä. Asiat saisi siinä samalla hyvin perspektiiviin, eikä tulisi valitettua niin pienestä.

  VastaaPoista
 3. Vilma eiku vaan ulkomaille, jos mieli tekee. ;) Saattaa kuule venähtää se ulkomailla jääminen. Aina pääsee takaisin (niinkun tämäkin on tulossa nyt kesällä :). Ulkomailla oleminen opettaa ja kasvattaa ja uuden kielen hallitseminen on rikkaus. Elä mieti liikaa vaan mene jos on mahdollisuus! Kuten sanottu, aina sieltä pääsee pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuule olen jo laittanut tätä vapaaehtoilua eteenpäin! Tiedusteluviestit on lähteneet ja tällä/ensviikolla selkiää, että tarvitsevatko ne paikat vapaaehtoisia lähiaikoina.. Ja jos tarvitsevat, niin minä laitan paperisodan käyntiin! :D

   Voi Sanna, siitä on liian pitkä aika kun sinun kuulumisia olen kyselly! Taidan mennäkin niitä nyt utelemaan FB:ssä! <3

   Poista