27 huhtikuuta 2013

Savihelistin ja unisieppari

Edellisessä postauksessa kerroin käyneeni Tyttöjen Talon avoimissa illoissa. Minusta ne ovat mukava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia muiden nuorten naisten ja tyttöjen kanssa. Yksi osa viime syksynä tekemässäni opparissa oli kierrätyskorukurssin vetäminen avoimen illan sisällä ja sitä kautta päädyin talon avoimiin iltoihin.

Avoimeen iltaan kuuluu yleensä jotain ennalta järjestettyä ohjelmaa jonkin teeman tai esimerkiksi askartelun ja kädentaitojen merkeissa, sekä ruokaa. Joskus talolla vierailee myös erilaisia tyyppejä kertomassa tytöille ajankohtaisista asioista tai vaikkapa keverikoirat ohjaajineen.

Torstain avoimen illan ohjelmassa oli ohjeistajia ja ohjeita joko makramee -nauhojen tai savihelistimen tekoa varten. Päätin lykätä käteni saveen ja tulokseksi syntyi valkosavinen helistin ruusureliefillä.


Helistin jäi vielä talolle kuivumaan ja odottamaan poltoa, jossa se muuttuu vaalean harmaasta luonnonvalkoiseksi. Saven kanssa työskentelystä tuli vahvasti mieleen entiset kuvataidekoulu ajat. Tykkäsin todella paljon käydä ala- ja yläasteella kuvataidekoulussa, sillä siellä oli aina jotain mukavaa ja erilaista tekemistä. Siellä opin myös monet kuviksen ja taiteen perustekniikat vesivärimaalauksesta, savitöihin. Lisäksi siellä sai luvan kanssa toteuttaa itseään. Kuljin naapurikaupunkiin linja-autolla ihan yksin jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Oli se jännää! Menin tosin aina isotädin luo odottamaan kuviskoulun alkua ja Elsa-täti laittoi aina jotain hyvää ruokaa.Ehdin myös tehdä valmiiksi joskus aikaisemmin aloittamani unisiepparin. Valitsin siepparin värit niin, että se käy hyvin Tyttöjen Talon väreihin. Vaaleanpunainen on minulla jotenkin täysin pannassa, mutta Tyttöjen Talon tunnelmaan se käy paremmin kuin hyvin!

Tämän unisiepparin pohjana on rautalankavänkyrä, jonka päällystin vaaleanpunaisella matonkuteella. Verkko ja hännät ovat luonnonvalkoista puuvillalankaa. Häntiin kiinnitin erilaisia vaaleita nappeja sekä pinkkejä ja valkoisia höyheniä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti