19 tammikuuta 2013

Hannan vanhojentanssikorut, Osa 2: Pajailua

Suunnittelun ja luonnostelun jälkeen oli aika juurtua koulun pajalle. Ai että oli mukavaa päästä pitkästä aikaa puuhailemaan hopean kanssa! Ainoa järkytys oli se, että hopean hinta oli pompsahtanut parissa vuodessa melkein kaksinkertaiseksi, huhhuu. Lunastin palasen milliistä hopealevyä ja klöntin loppusumma hipoi taivaita. Onneksi ylimääraiset voi palauttaa.. Muuten budjetti menisi nurin moneen kertaan.

Hannan korujen tapauksessa hopean työstäminen alkoi piirrettyjen kuvioiden sahaamisella. Hannan koruissa sahaamista on paljon, mutta olen aina pitänyt siitä ja olen aika hyvä sahaaja. Kropan sillä hommalla sai kyllä äkkiseltään tehtynä jumiin..


Kuvassa näkyy kultasepän lehtisaha. Saha on kätevä työväline, jolla pääsee sahaamaan hyvinkin pieniä muotoja sahanterän paksuudesta riippuen. Korujen ääriviivat on piirretty paperille, joka on liimattu hopealevylle. Noiden ääriviivojen mukaan minä sitten sahasin kaikki kuviot yksitellen hopealevystä. Seuraavassa työväiheessa neulaviiloilla viilataan ylimääräiset rosot pois sahausjäljestä ja korun pinnasta hiotaan hiomapapereilla kaikki naarmut pois. Hienolla hiomapaperilla hiomisen jälkeen koru on valmis kiillotettavaksi.

Hannan rannekorun kohdalla kiillotin korua pikaisesti ennen sen muotoonvasarointia ja lopullisen kiillotuksen tein taivutuksen jälkeen. Alla olevassa kuvassa on valmis rannekoru pajalla kuvattuna. Jospa saan vielä joskus otettua siitä(kin) oikeita kuvia.


 Rannekoru on siis valmis, mutta muut korut ovat velä kesken. Hiuskoruun pitää vielä juottaa kiinnitysmekanismi paikoilleen ja kaula/olkakorun osiin on juotettava lenkkejä ketjua varten. Juottamisten lisäksi edessä on vielä kiillotusta ja harkitsen korunosien hopeointia. Juotoksien tekeminen ja mahdollinen hopeointi jäivät vielä ensiviikkoon, mutta alla olevassa kuvassa näkyy jo hiuskorulle antamani muoto.


4 kommenttia:

 1. Stunning! I love the designs you went for :)

  VastaaPoista
 2. Wow what intricate work! The bracelet looks beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Katrina. By the way my mum's name is Katrina.. :)

   Poista