12 maaliskuuta 2014

Perusharmaata

Olen ylimääräisellä lomalla kuvataidekoulun apuopen hommasta ainakin tämän viikon ajan. Byrokratia ja kaupungin yt-neuvottelut tulivat sotkemaan ympyröitä, vaikka kaiken piti olla selvää. Potuttaa.

Potutuksen hoitamiseen piti keksiä jotain. Kansalaisopiston harjoittelijana minulla on pari avoimen kudonnan tai -ompelun päivää työsuhde-etuna. Marssinkin eilen iltapäivällä Kansalaisopiston avoimen kudonnan luokkaan ja tiedustelin vapaita kudonnan aikoja tälle viikkolle. Luokasta löytyi yhdet vapaat räsymaton kutomiseen sopivat kangaspuut näin lyhyellä varoitusajalla. Kangaspuiden loimi oli 120cm leveää mustaa puuvillaa. Just passeli siis! Mikä mäihä! 

Kävin eilen hankkimassa kierrätyskuteita Rihmasta, koska en millään olisi ehtinyt leikellä kuteita itse omista lumpuistani. Tai olisihan sitä kerennyt, mutta nukkuakin pitää joskus, ja halusin päästä aloittamaan heti aamusta.


Tuo avoin kudonnan opetus on muuten tehty todella helpoksi! Kävelet sisään, sovit milloin tulet kutomaan, sekä mitä haluat kutoa ja lampsit sovittuna päivänä paikalle. Luokassa sinulla on valmiiksi laitetut kangaspuut ja kaikki roippeet matonkuteita lukuunottamatta. Neuvojakin saa. Niin helppoa!

Tänä aamuna Perusharmaa Räsymatto alkoi siis pikkuhiljaa paukkua kasaan.

 

Kokeilin minä väiliin myös tuommoista siksakkia, kun kangaspuista sellaisen asetukset kerta löytyivät.


Jatkan maton tekemistä huomenna ja varmaan vielä ylihuomennakin. Saas nähdä innostunko kutomaan vielä jonkin toisen maton tämän perusharmaan lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti