16 syyskuuta 2013

Kutistemuovikoruja Tyttöjen Talolle

Pidin jo keväällä kutistemuovikorupajan Tyttöjen Talolla. Olin varannut mukaani tekemiäni malleja, jouden avulla sain selitettyä millaisia koruja kutistemuovista voi tehdä. Mukanani oli myös muutama kirja joista sai hekea ispiraatiota ja halutessaan myös piirtää läpi mieleisen kuvion.

Pajakerta meni todella mukavasti lähes kaikki sillä kertaa mukana olleet tytöt ja ohjaajatkin taisivat tehdä korut itselleen. Nyt vain harmittaa, että en siinä touhotuksen keskellä saanut otettua yhtäkään valokuvaa tyttöjen hienoista koruista tai siitä kun he tekivät koruja.
Jokusen kuvan sain kuitenkin otettua omista malleistani ja tässä on yksi parhaiten onnistuneista koruista.Tein tuon sulan siten, että väritin kirkkaan kutistemuovin karhennetus puolen puuväreillä ja sen jälkeen piirsin mustat rajat kiiltävälle puolelle mustalla tussilla. Värittyksen jälkeen kuvio kutistetaan uunissa ja taivutetaan vielä kuumana sopivan kokoisen esineen ympärille. Ääriviivojen ollessa kiiltävällä puolella, syntyy mukavannäköinen efekti, kun värit näkyvät kutistemuovin lävitse.

Kutistemuovi on mielestäni todella mukava materiaali. Korujen tai muiden juttujen tekeminen siitä on helppoa ja kaikki voivat osallistua askarteluun. Sitten kun perusjutut on oppinut voi perusohjeita alkaa soveltamaan ja tekemään omia kokeiluja.

Kuvailin näitä koruja vanhempien luona ja taas Tuisku halusi avustaa kuvaamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti